Biserica Baptistă Betel s-a constituit în anul 1969, iar în anul 1972, a primit autorizația de funcționare din partea Uniunii Bisericilor Creștine Baptiste din România.

Încă din anul 1936, în orașul Satu Mare, erau șapte credincioși baptiști români. Numărul credincioșilor a început să crească, astfel până în anul 1939, au avut loc mai multe servicii de botez. 

După cel de-al doilea război mondial, numărul celor convertiți a început să crească. În anul 1969, grupul de credincioși baptiști români, în colaborare cu credincioșii baptiști maghiari, i-au decizia de a se aduna împreună în clădirea Bisericii Baptiste Maghiare, dar având programe diferite. 

Din dorința de a avea nu doar servicii de închinare în limba română, ci și un spațiu în care credincioșii români să se adune, în anul 1973, s-a închiriat o clădire, unde credincioșii aveau să fie împreună și să Îl laude pe Dumnezeu. De asemenea, s-au început demersurile pentru cumpărarea acelei clădiri, iar în anul 1974, cu ajutorul lui Dumnezeu, clădirea a fost achiziționată, devenind primul lăcaș al Bisericii Baptiste Betel. 

În anul 1995, Dumnezeu îl cheamă pe Pastorul Mihai Micula să slujească în această biserică. Dumnezeu a binecuvântat biserica Betel cu o nouă clădire a cărei construcție a început în anul 2002, dar care a fost inaugurată în Octombrie, 2003. Cu ajutorul lui Dumnezeu și cu implicarea membrilor bisericii, care au făcut mari sacrificii, s-a realizat minunea ca într-un an și șase luni să se finalizeze acest proiect grandios.  

Astfel, din ziua în care s-a înființat această biserică, până în această zi, ce se poate spune este: Tot ce are și tot ce este Biserica Baptistă Betel, se datorează doar Harului lui Dumnezeu!

Lorem ipsum

Istoricul Bisericii

Unde ne poți găsi

office@betelsm.ro

Biserica Baptistă Betel Satu Mare

Biserica Baptistă Betel Satu Mare

Strada Ioan Slavici, nr.30 Satu Mare