Anul 1969 a fost cel în care s-a constituit Biserica Baptistă Betel, iar în anul 1972, primește autorizația de funcționare din partea Uniunii Bisericilor Creștine Baptiste din România

Încă din anul 1936, în localitatea Satu Mare, erau șapte credincioși baptiști români. Numărul credincioșilor a început să crească, astfel până în anul 1939, au avut loc mai multe servicii de botez. 

După cel de-al doilea război mondial, numărul celor convertiți a început să fie tot mai mare. În anul 1969, grupul de credincioși baptiști români, în colaborare cu credincioșii baptiști maghiari, i-au decizia de a se aduna împreună în clădirea Bisericii Baptiste Maghiare, dar având programe diferite. 

Din dorința de a avea nu doar servicii de închinare în limba română, ci și o clădire în care credincioșii români să se adune, s-a început procedura pentru a se obține autorizația de funcționare a unei noi Biserici române în orașul Satu Mare.

În anul 1995, Dumnezeu îl cheamă pe Pastorul Mihai Micula să slujească în această biserică. Dumnezeu a binecuvântat biserica Betel și printr-o nouă clădire în care membrii bisericii să se adune împreună și să se închine lui Dumnezeu. 

Astfel, din ziua în care s-a înființat această biserică, până în această zi, tot ce se poate spune este: Tot ce are și tot ce este Biserica Baptistă Betel, se datorează doar Harului lui Dumnezeu!

Lorem ipsum

Istoricul Bisericii

Where you can find us

betelsm@gmail.com

Biserica Baptistă Betel Satu Mare

Biserica Baptistă Betel Satu Mare

Strada Ioan Slavici, nr.30 Satu Mare